Кадър: 7/8 ТВЕлитното издание Монд изпрати журналиста Жан-Батист Шастан в София

...
Кадър: 7/8 ТВЕлитното издание Монд изпрати журналиста Жан-Батист Шастан в София
Коментари Харесай

Трифонов се закани на Гешев пред Монд. Изданието със заглавие: Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика

Кадър: 7/8 ТВ

Елитното издание " Монд " изпрати журналиста Жан-Батист Шастан в София за изявление с водача на " ИТН " Слави Трифонов. Статията е озаглавена: " Слави, артистът, който обръща нагоре с краката българската политика ".

В нея артистът и дълготраен водещ дава обещание, че ако победи на изборите едно от първите неща, които ще направи, е отстраняването на противоречивия основен прокурор, упрекван, че си затваря очите за корупцията, написа " Дневник ". " Той е недоразвит за поста ", подлага на критика го Трифонов. "

Разговорът е воден на 21 юни в офиса на продуцентската компания на Трифонов в София. Статията, оповестена през днешния ден, е озаглавена " Слави, артистът, който обръща нагоре с краката българската политика ". Но в нея няма настоящи фотоси от диалога, тъй като Трифонов е отказал да бъде сниман. Според създателя той мъчно седи на дивана в обширния си кабинет, а на стената са подпрени патерици, като обяснението му е, че " Имах строшаване, от което мъчно се възвръщам ". Шастан добавя още, че домакинът му е бил със " сиво-синкава кожа ", както и че в София настойчиво се носят клюки за здравословното му положение, изключително откакто от дълго време не се е появявал обществено в столицата.

Проевропеец и иконоборец, го назовава Шастан и добавя, че Трифонов - един от любимците за продобиване на изборите в неделя - не се майтапи. " Когато диалогът стигне до тематиката за корупцията, Слави се изправя в канапето и очите му с искра се вторачват в журналиста: " Имаме брилянтни закони, само че не се ползват. Трябва да изградим още веднъж правораздавателната система ". Изразът, който употребява във връзка Иван Гешев безусловно е " Столът му е прекомерно огромен за него ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Избори 2021 (915)
Трите съществени детайла в програмата на Има Такъв Народ обаче са прекосяване към мажоритарна изборна система, въвеждане на електронно гласоподаване и понижаване финансирането на партиите от 8 на 1 лев за всеки извоюван гласоподавател, продължава публикацията в " Монд ". И трите бяха подкрепени в референдум през 2016 година, резултатът от който не бе приет заради ниски интензивност и този крах - " Политическата класа не го хареса " - е главният му претекст да се заеме с политика.

Трифонов води предизборна акция с редки появи на телевизионния си канал или с къси текстове във " Facebook ", като заобикаля всевъзможни диспути и изявленията за българските медии, изяснява " Монд " на читателите си. " Бил съм всеки ден по малкия екран през последните 25 години. И в случай че българските медии бяха свободни, щях да беседвам с тях, а не с вас ", споделя той на френския кореспондент. Питан за думите на заместника си, че към публицисти от публичната телевизия би трябвало да се ползват средновековни закони с отрязване на ръце, той дава отговор, че това е било " нелепост, която беше преиначена ".

За обвиняванията от съперниците му, че е популист, той отвръща, че " те даже не знаят, че тази дума произлиза от " народ ".

" Той е във всекидневните на хората от 20 години, цяло потомство израсна, гледайки го всяка вечер по тв приемника. За доста българи той не просто е известен, той е част от фамилията им ", изяснява известността му Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика.

" Слави споделя за себе си, че като ефирен водещ, влезнал в политиката, " можем да го съпоставяме с Бебе Грило, създателят на италианското придвижване " Пет звезди ", с украинския президент Зеленски или с Доналд Тръмп. Резултатът не постоянно е безапелационен, само че се вписва в духа на времето - изключително мощно подхранван от ендемичната корупция в България - с помощта на което обичани стават най-невероятните претенденти ", споделя още " Монд ".

Трифонов твърди, че неговите образци в политиката са Маргарет Тачър, Роналд Рейгън и Еманюел Макрон. Вероятно по този начин се пробва да лобира френският президент да одобри " ИТН " в групата на либералите " Обнови Европа " в Европейския парламент (бел.ред. в нея сега членува ДПС).

Бивш чиновник на Европейската комисия споделя за изданието че " Слави е изцяло проевропейски надъхан ", както и че популизъм може да се победи само с популизъм. В изявлението Трифонов споделя, че е за приемането на еврото, както и че " пътят на България е да е абсолютно член на НАТО и Европейски Съюз ". След което прецизира, че " не можем да избягаме от историята си, признателни сме на Русия, само че времената се трансформираха ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР